OPET | Sürdürülebilirlik ve Kurumsal İletişim Grup Müdürü
Ayşenur Aydın, İstanbul üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV bölümünden 1990 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimi sırasında Dünya Gazetesi’nde başladığı ekonomi gazeteciliğinin ardından, Türkiye’nin ilk halkla ilişkiler şirketlerinden IMAGE ve Strateji Tanıtım’la iletişim sektörüne adım attı. Ajans tecrübesinin yanına kurum tecrübesi eklemek üzere sırasıyla LC Waikiki ve Capitol Alışveriş Merkezi’nde Basın-Halkla İlişkiler Direktörlüğü ardından PRO İletişim Danışmanlığı’nda Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü.
Akaryakıt dağıtım sektörünün öncü markası OPET’te göreve geldiği günden bu yana; ulusal ve uluslararası alanda pek çok ödül alan sosyal sorumluluk projelerinin ( Temiz Tuvalet Kampanyası, Yeşil Yol Projesi, Örnek Köy Projesi, Tarihe Saygı Projesi,Trafik Dedektifleri Projesi, Kadın Gücü Projesi ve Doğaya Saygı Projesi) kurgulanması, uygulanması ve koordinasyonunda aktif olarak rol oynamakta ve kurumsal iletişim süreçlerini yönetmektedir. Ayşenur Aydın çeşitli üniversite ve eğitim kurumlarının davetlisi olarak sektörel bilgi ve deneyimlerini paylaşmakta ayrıca ICF ADLER ekolü ile profesyonel koçluk çalışmaları yapmaktadır. KİD (Kurumsal İletişimciler Derneği) ve TÜHİD (Türkiye Halkla İlişkiler Derneği) ’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısıdır.
Hepsiburada - Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Direktörü
Cem Tanır, 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 2006’da Bilgi Üniversitesi’nden Hukuk Yüksek Lisans derecesi aldı. Çalışma hayatına 2001 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nde başladı. 2007 yılında Turkcell Kurumsal İletişim ekibine katıldı. 2012-2014 arasında Turkcell Kurumsal İletişim Müdürü, 2014-2021 arasında Boyner Grup’ta Kurumsal İletişim Direktörü olarak görev yaptı. 2022 yılında Hepsiburada’da Kurumsal İletişim Direktörü olarak başladığı görevine şu anda Kurumsal İletişim, Kurumsal İlişkiler ve Sürdürülebilirlik Grup Direktörü olarak devam etmektedir. Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği, Kurumsal İletişimciler Derneği’nde aktif rol almaktadır.Etid - Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği’nde yönetim kurulu üyesidir.
Allianz Türkiye - Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı
Kadıköy Anadolu Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu olan Berna Özdemir, profesyonel hayatına 2006 yılında Effect Burson’da başladı. 2008 yılında adım attığı sivil toplum kuruluşu İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nda yedi yıl boyunca İstanbul Film, Caz, Müzik, Tiyatro Festivalleri, İstanbul Bienali gibi, İstanbul’un kültür sahnesini şekillendiren birçok etkinliğin iletişimini ve basın ilişkilerini yürüttü. 2015 yılında dış iletişim müdürü olarak katıldığı Allianz Türkiye bünyesinde 2020 yılından bu yana kurumsal iletişim, kurumsal sorumluluk ve sürdürülebilirlik alanlarına liderlik ediyor.
Sürdürülebilirliği ve sosyal etkiyi, sektörden ve alandan bağımsız, hayatının merkezine alan Özdemir, Entegre Raporlama Ağı Türkiye’nin yanı sıra, UN Global Compact Türkiye, TÜSİAD, YASED ve Yuvam Dünya Derneği gibi kurumlarda ESG ile ilgili çalışma gruplarına katkı veriyor. Berlin kökenli sivil toplum kuruluşu Institute for Sound and Music’in danışma kurulu üyesi de olan Özdemir, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine Next-Gen programı kapsamında mentorluk vererek gelecek nesilleri, özellikle sürdürülebilirlik konusunda cesaretlendirmeyi hedefliyor.
Fiba Grubu - Kurumsal İletişim Direktörü, Genişletilmiş İcra Kurulu Üyesi
MBA - Pazarlama İletişimi master programı sonrasında ilk iş deneyimine Ali Taran Reklam Ajansında Medya Uzmanı olarak başlayan Aylin Kurt Ganiç mecra iletişimleri ve kampanya yönetimi gibi çeşitli sorumluluklar aldı. Ardından 2006-2020 yılları arasında Borusan Mannesmann’daki uzun kariyeri süresince pazarlama, eğitim ve kurumsal iletişim alanlarının yapılandırılmasından ve uluslararası olarak yönetilmesinden sorumlu oldu. Aynı zamanda ICF sertifikasyonlu koç olan Ganiç, Eylül 2020’den itibaren bankacılık, enerji, perakende, turizm ve mağazacılık gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren Fiba Grubu’nun Kurumsal İletişim Direktörü ve Genişletilmiş İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.Kariyeri boyunca lokal ve global düzeyde stratejik iletişim yapılarının kurulması, itibar yönetimi, eşitlik ve kapsayıcılık, çalışan markası projeleri, sürdürülebilirlik ve kriz İletişimi gibi alanlarda uzmanlaşan Aylin Kurt Ganiç, 2018 yılından beri Kurumsal İletişimciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesidir.
Vodafone - Kurumsal İletişim Kıdemli Müdür
Kariyerine 1994 yılında Coco Cola’da pazarlama Uzmanı olarak başlayan Arzu Deniz Aksoy, 2000 - 2006 yılları arasında 3M’de Pazarlama Müdürü olarak çalıştı. 2006 yılında BASF’ye Avrupa ve EAWA Pazarlama Müdürü olarak transfer olan Aksoy, 2010 - 2019 yılları arasında BASF’de Kurumsal İletişim ve Kamu İlişkileri Direktörü olarak görev yapmıştır. KAriyerine 2019 Temmuz ayında Stratejik İletişim Danışmanı ve Sosyal Girişimci olarak devam etmektedir.
Marka Elçiliği “MArka İtibar Yönetimi” eğitimleriyle genç profesyonelleri desteklemeye devam eden Aksoy, TEİD (Türkiye Etik ve İtibar Derneği) eğitmen kadrosunda da “Çeşitlilik, Kapsayıcılık ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konusunda eğitimler vermektedir.
2010 yılından itibaren Türkiye’de çocuklara ve gençlere farklı bilim okuryazarlığı ve farkındalık amacıyla pek çok kurumun projesine imza atmıştır. “Kids’Lab”, Anadolu’nun Kimyası” ve Basfi ile Deneysel Bilim” projelerini gerçekleştirmiştir. 2017 Aralık ayından itibaren çocuklara ve gençlere bilim bilim tutkusu bulaştırma amacı taşıyan “Bilim Virüsü” adlı sosyal girişiminde “Geliştirici Virüs” olarak yer almaktadır.
25 yıldır İletişim ve Pazarlama alanında kariyerini sürdüren Arzu Deniz Aksoy Kurumsal İletişimciler Derneği (KİD) bünyesinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. European Association of Communication Directors’un Global Mentörü ve bireysel üyesidir. Young Guru Academy adlı STK’da Hayal Ortağıdır.
Yıldız Holding - Kurumsal İletişim Grup Direktörü
1998 yılında Robert Kolej’den, 2002 yılında Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun olan Zeynep Özler, 2003’te İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde Avrupa Etüdleri, 2005’te de Leiden Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans programlarını tamamladı. Kariyerine 2005 yılında İktisadi Kalkınma Vakfı’nda Kıdemli Araştırmacı olarak başlayan Özler, 2012’de Turkcell’de Kurumsal İletişim Yöneticisi olarak itibar yönetimi, lider iletişimi, ulusal ve uluslararası STK’lar ile küresel paydaş iş birlikleri alanlarında deneyim kazandı. 2016 yılında Kale Grubu’na geçen Özler, grubun lider iletişimi, kurumsal iletişim, sosyal medya yönetimi süreçlerine liderlik etti ve stratejik sosyal fayda projelerini hayata geçirdi.
İletişim sektöründeki deneyimini 2 Mayıs 2023 itibarıyla Yıldız Holding Kurumsal İletişim Direktörlüğü’ne taşıyan ve buradaki görevinde sürdürülebilirlik iletişiminden de sorumlu olan Zeynep Özler, profesyonel hayatının yanı sıra sosyal girişimcilik, sürdürülebilirlik ve sanat konularında sektörün önde gelen mecralarında köşe yazıları hazırlıyor.
Getir - Global Kurumsal iletişim Direktörü
Didem Şinik, kurumsal iletişim alanında uzmanlaşmıştır. İş dünyasının "değişim yaratma" gücüne inanan Didem, çok uluslu reklam ajansarında, PepsiCo'da üst düzey yöneticilik yapmış, Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı için bir dönem iletişim danışmanaklığı hizmeti vermiştir. Otuz yılı aşan deneyii ile mesleğine, Getir, Global Kurumsal İletişim Direktörü olarak devam etmektedir. Sürdürülebilirliğin işler ve markalar için değerini ortaya çıkarmalarına yönelik bir tutkuya sahip olan Didem, insanları sürdürülebilir yaşam tarzlarına ve yeni fikirlere ikna etme konusunda derin bir deneyime sahiptir. Son üç dönemdir Kurumsal İletişim Derneği Yönetim Kurulu üyeliği ve Wellbeing Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yapmaktadır.
Ferrero Türkiye | Kurumsal İlişkiler ve İletişim Direktörü
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Sera Üner, profesyonel kariyerine Cargill Türkiye'de Müşteri Hizmetleri ve Lojistik Müdürü olarak başladı. Burada elde ettiği deneyimle kurumsal iletişim alanına yöneldi ve Cargill Türkiye'de Kurumsal İletişim Müdürü görevine getirildi. Kariyerine Goodyear, Philip Morris/Sabancı ve Ferrero Türkiye gibi uluslararası firmalarda devam eden Üner, bu şirketlerde stratejik iletişim, sürdürülebilirlik ve kriz yönetimi görevlerini üstlendi. İş dünyasında liderlik becerileri ve stratejik düşünce yapısıyla tanınan Üner, sürdürülebilirlik ve sosyal sorumluluk konularına odaklanarak kurumsal iletişimde yenilikçi yaklaşımlar geliştirmeye devam ediyor. TÜSİAD, YASED ve diğer profesyonel kuruluşlarda aktif rol alarak iş dünyasında farkındalık yaratmayı hedefleyen Üner, genç profesyonellere mentorluk yaparak geleceğin iletişim liderlerini yetiştirmeyi amaçlıyor.
Hayat | Global Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü
Çağlayan Kent, 1975 yılında Ankara’da doğdu. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümünden mezun oldu. 1994-1999 yılları arasında Hürriyet Gazetesi ve Hürriyet Dergi Grubu’nda muhabirlik ve editörlük yaptı. Gazetecilik günlerinin ardından PR sektörüne döndü; Türkiye’nin önde gelen pek çok kuruluşuna iletişim danışmanlığı hizmeti verdi. Doğan Medya ve Demirören Medya gruplarında Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü olarak görev aldı. Halen Hayat Kimya’da Global İletişim ve Sürdürülebilirlik Direktörü olarak görev yapıyor. Çağlayan Kent, evli ve bir çocuk annesi…
Sütaş | Ana Marka ve Kurumsal İletişim Direktörü
1996 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Eylem Karakaş Soyluoğlu, 2004 yılında Işık Üniversitesi Executive MBA programını tamamladı. Profesyonel iş hayatına finans sektöründe adım atan ve 1996-2000 yılları arasında Interbank’ta çalışan Soyluoğlu 2000-2004 yılları arasında Digiturk’te görev yaptı. 2004 yılında Sütaş Grubu'na katılan Eylem Karakaş Soyluoğlu sırasıyla; Medya ve Araştırma, Marcom birimlerimde farklı roller üstlendi. Sütaş’ta Pazarlama Destek Hizmetleri ve Entegre Pazarlama İletişimi fonksiyonlarına liderlik eden ve iz bırakan pek çok iletişim kampanyasında imzası bulunan Eylem Karakaş Soyluoğlu, 2020 yılından itibaren Sütaş Ana Marka ve Kurumsal İletişim Direktörü olarak görev yapmaktadır. Eylem Karakaş Soyluoğlu, evli ve 2 çocuk annesidir.
Ford Otosan | Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Lideri
20 yıla yakın mesleki tecrübesi bulunan Burçak Türkeri, danışmanlık, gayrimenkul ve hızlı tüketim malları sektörlerinde iletişim alanında farklı roller üstlendi. Türkeri, Ford Otosan’a katılmadan önce, 11 yıl çalıştığı Coca-Cola İçecek’te en son 10 ülkeden sorumlu olduğu Grup Kurumsal İletişim Müdürü görevini yürütüyordu. Türkeri, 2020 yılında Ford Otosan’a Kurumsal İletişim Lideri olarak katıldı. Türkeri, Koç Üniversitesi’nden Uluslararası İlişkiler lisans ve Boğaziçi Üniversitesi’nden Avrupa Çalışmaları yüksek lisans derecelerine sahiptir.
LC Waikiki - E-Ticaretten sorumlu Genel Müdür
Ömer Barbaros Yiş Koç Üniversitesi İşletme ve Ekonomi bölümlerinden çift ana dala
derecesiyle mezun olmuştur. Daha sonra Universitat Autonoma de Barcelona Üniversitesi’nden Ekonomik Analiz alanında yüksek lisans ve doktora yeterlilik derecelerini
almıştır. Akademisyenlik tecrübesi sonrası iş hayatına Turkcell’de başlamış ve pazarlamada değişik pozisyonlarda çalışmıştır. Daha sonrasında Peppers&Rogers stratejik danışmanlık firmasında 30’u aşkın ülkede telekomünikasyon sektöründe yönetim danışmanlığı yapmıştır. 2013 yılında Türk Telekom bünyesine katılarak, 2017 yılına kadar pazarlama direktörü olarak görev almıştır. 2017 senesinde tekrardan Turkcell bünyesine katılarak 1 sene stratejik pazarlama ve kurumsal müşteriler gelir yönetimi direktörü olarak çalışmış; 2018 Aralık ayından itibaren Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonunu yürütmüştür. Nisan 2020’de Turkcell’den ayrılarak Lc Waikiki bünyesine katılmış ve şu an E-Ticaretten sorumlu Genel Müdür olarak iş hayatına devam etmektedir. Ömer Barbaros Yiş evli ve iki çocuk babasıdır.
Kenvue Türkiye - Pazarlama Direktörü
Alperen Özkan, 2011 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2011 yılında iş hayatına başlayan Özkan; Unilever ve Roche şirketlerinde, Türkiye ve İran’da marka yönetimi alanında üst düzey sorumluluklar aldı. 2018 yılında Kenvue (eski adıyla J&J Tüketici Ürünleri Birimi) bünyesine katılmasından bu yana, Neutrogena markasını ‘mega-brand’ olarak yeniden konumlandırarak üstlendiği lansmanlarla cilt bakım pazarında markanın Türkiye’nin en büyük cilt bakım oyuncularından birisi olmasında önemli katkılarda bulundu. Le Petit Marseillais lansmanı ve sonrasındaki çalışmaları ile Türkiye’yi pazar payı büyüklüğü sıralamasında Kenvue’nün faaliyet gösterdiği bölgeler arasında 1. ülke konumuna getirdi. Kenvue’nün son dönemlerde girdiği dermokozmetik, gıda takviyeleri gibi kategorilerle agresif büyümesini sağlayan projelere imza attı. Özkan Kenvue Türkiye pazarlama direktörü olarak iş hayatına devam etmektedir.
Bosch Home Comfort Group - Türkiye, Orta Asya, Ortadoğu ve Kafkasya CMO
Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra, iş hayatıma 1992 yılında Isıtma, Soğutma ve Havalandırma sektöründe satış mühendisi olarak başladım. Daha sonra satış sonrası hizmetler mühendisi ve yöneticisi olarak görev aldım. 2014 yılı itibari ile Bosch Home Comfort Group Türkiye, Orta Asya, Ortadoğu ve Kafkasya Bölgelerinden Sorumlu Pazarlama Direktörü olarak görevimi sürdürmekteyim. Görevim boyunca müşterilerimizin ihtiyaçlarını odağımıza alarak alanında profesyonel ekibimizle birlikte geliştirdiğimiz dijital ve offline projelerle yerli ve yabancı birçok ödüllü çalışmaya imza attık. Mevcut görevlerimin yanı sıra aynı zamanda uzun zamandır ICF sertifikalı profesyonel koçluk da yapmaktayım.
Etiya - Founding Partner & CEO
Aslan Doğan, Etiya'nın kurucu ortağı ve CEO’sudur. Doğan, tüm operasyonların yönetiminin yanı sıra iş, ürün geliştirme, stratejik planlama, ekosistem yönetiminde derinlemesine uzmanlığa sahip olup yazılım sektöründe 20 yılı aşkın tecrübeye sahiptir. Etiya'nın altyapısını çarpıcı ölçüde geliştirip sunulan ürünlere çeşitlilik kazandırırken, güçlü yenilikçilik kültürünü de korumuştur. 2004 - 2015 yılları arasında, global satış ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak yine Etiya'da görev yapmıştır.Aslan Doğan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamıştır.
BETEK BOYA - Genel Müdür Yardımcısı / Pazarlama
Arzu Uludağ, Boğaziçi Üniversitesi Politika Bilimi bölümünden mezun olduktan sonra, Eczacıbaşı
Grubu’nda uzun yıllar boyunca VitrA ve Artema markalarını yönetip en son Yapı Grubu - Banyo Global
Pazarlama Direktörlüğü görevini yürüttü. Ardından, Emaar Türkiye ve Windom Partners
Danışmanlık’ta üst düzey pazarlama rolleri üstlenmiştir. 2019’dan beri Betek Boya’da Pazarlamadan
Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Uludağ, 2024 yılı Ocak ayından itibaren Nipsea
Group’ta Group Strategic Marketing Capabilities Lead görevini de eş zamanlı yürütmektedir.
Logo - Chief Marketing & Customer Experience Officer
Yeditepe Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Begüm Arş Türk, aynı üniversitede yüksek lisansını MBA alanında tamamladı. Çalışma hayatına 2003 yılında başlayan Arş Türk, 2004 yılında Zorlu Rusya operasyonlarında Pazarlama Müdürü, 2007-2015 yılları arasında Turkcell’de Bireysel Satış, Ticari Pazarlama, Perakende Geliştirme ve Ürün Planlanma alanlarında çeşitli rollerde görev aldı.
2016 yılında Logo Yazılım’a Pazarlama Müdürü olarak katılan Arş Türk, 2019 yılında Logo Yazılım Türkiye Pazarlama ve Sadakat Yönetimi Direktörü ve Aralık 2020 itibarıyla Logo Grup Pazarlama, CMO olarak atandı. Yazılım sektöründe, pazarlama ürün yönetimi süreçlerinin yapılandırılmasına, müşteri odaklı stratejik pazarlama planlarının hayata geçirilmesine, müşteri segmentasyonu yapılanmasının değer odaklı modele dönüştürülmesine, rekabet, karlılık ve abonelik odaklı fiyatlandırma stratejilerinin yapılandırılmasına, paydaşların sesini dinleyen pazar araştırmalarının yürütülmesine ve Logo Yazılım’ın lider marka olarak konumlanmasına öncülük etti. Ekim 2023 itibarıyla Pazarlama ve Müşteri Deneyimi Başkanı, CMO olarak çalışmalarını sürdüren Arş Türk, aynı zamanda Logo Grup Komitesi Üyesi’dir.
Begüm Arş Türk, Logo Yazılım’ın nitelikli eğitim ve eğitimde fırsat eşitliğini hedefleyen “Hayallerini Kodlayanlar” sosyal sorumluluk projesi ile Türkiye’nin farklı bölgelerindeki okullara ulaşarak robotik kodlama atölyeleri kurulmasına liderlik etmektedir. Bunun yanı sıra TurkishWin Million Women Mentor projesinin kurucu destekçileri arasında yer aldı. Bununla birlikte kadın liderliğini geliştirme ve artırma hedefiyle kurulan International Women’s Forum (IWF) üyesidir. Arş Türk, Sürdürülebilirlik Akademisi’nin hayata geçirdiği ve Türkiye’nin önde gelen markalarının CMO’larının yer aldığı Brands for Good Hareketi’nde, Türkiye Sosyal Sorumluluk Derneği’nde (TKSD), CMO Society ve Pazarlamasyon New Generation Community’de aktif olarak çalışmalara katılmaktadır.
Sigortam.net - CMO
Selen Yığın, Sigortam.net’in CMO’su olarak 3 yılı aşkın bir süredir şirketin pazarlama, marka ve iletişim stratejilerini yönetmektedir.
Lisans eğitimini Koç Üniversitesi İşletme bölümünde tamamlayan Yığın, Sigortam.net’ten önce Vakko, Borusan Otomotiv, Turkcell ve Sahibinden.com’un yanı sıra Doğuş Grubu şirketlerinden ZUBİZU ve n11’de de önemli roller üstlenmiştir. Selen Yığın, en son ZUBİZU’da CMO olarak görev aldıktan sonra Sigortam.net’e geçmiş ve burada da CMO koltuğuna oturmuştur.
Hepsiburada - Pazarlama Grup Direktörü
Koç Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olan Görkem Dereli kariyerine QNB Finansbank’ın Ödeme Sistemleri Pazarlama biriminde başlamıştır. Ardından Forte Consultancy Group’ta Yönetim Danışmanı olarak görev almış ve 7 ülkede 15’ten fazla şirkette Pazarlama ve Müşteri Değer Yönetimi odağında projeler yönetmiştir. Türkiye’ye döndüğünde sırasıyla Garanti BBVA ve Koç Holding bünyesinde Pazarlama ve Growth alanlarında uzmanlaşmasının ardından, Nisan 2021’de Hepsiburada’ya katılmıştır.
Dereli, Hepsiburada’da Growth & Data Director pozisyonundaki deneyiminin ardından Temmuz 2023 itibarıyla Hepsiburada Pazarlama Grup Direktörü olarak görevine devam etmektedir.
HepsiPay - Genel Müdür
Ozan Bayülgen University of Illinois at Chicago MBA programını tamamladı.
Harvard Business School ve Northwestern Kellogg School’da dijital strateji ve ileri işletme yönetimi eğitimlerini tamamlayan Bayülgen, Türkiye’ye gelmeden önce yurt dışında, FedEx, Peppers& Rogers Group, Star Group gibi firmalarda üst düzey pozisyonlarda yer aldı. En son Bain & Company ülke ortağı görevinde pek çok önde gelen perakende, ulaştırma, teknoloji firmalarında strateji danışmanlığı ve dönüşüm programlarını yönlendiren Bayülgen 2021 başında HepsiPay Genel Müdür’ü olarak Hepsiburada’ya katıldı.
Kariyerinde yarı zamanlı öğretim üyeliği de yapan Bayülgen, Koç Üniversitesi, MBA ve EMBA öğrencilerine 2011-19 arasında ders verdi.
Ozan Bayülgen aynı zamanda, Finansal Okuryazarlık ve Erişim Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri arasında yer alıyor. Bayülgen evli ve 3 kız babasıdır.
MediaMarkt Türkiye - İcra Kurulu Üyesi & Pazarlama, Kurumsal İletişim ve E-Ticaret Direktörü
Koç Üniversitesi’nde Ekonomi bölümünden mezun olduktan sonra Yeditepe Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimi alan Tolga Ünvan, profesyonel iş yaşamına 2002 yılında Procter & Gamble’da (P&G) Marka Müdür Yardımcısı olarak başladı. Sonraki süreçte Henkel, The Coca Cola Company, Nestle gibi uluslararası şirketlerde çeşitli yöneticilik görevlerini sürdüren Ünvan, 2019 yılında Getir’e Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Son olarak Zubizu’da CEO rolünü üstlenen Tolga Ünvan, 2023 yılı itibariyle de MediaMarkt Türkiye’nin Pazarlama, E-ticaret ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü görevine getirildi.
Adel / Faber-Castell - CMO
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimini tamamlayan ve London School of Economics'in Siyaset Bilimi Enstitüsü'nde yüksek lisans programını bitiren Murat Büyükkucak, profesyonel iş hayatına 2003 yılında
Starcom'da Stratejik Planlama Uzmanı olarak başladı.Ardından Mondelēz International'da Marka Müdür Yardımcısı, Coca - Cola'da ve Novartis'te Marka Müdürü olarak görev aldı. Üç yıl boyunca British American Tobacco Türkiye'de ve sekiz yıl boyunca Vodafone Türkiye'de farklı üst düzey pozisyonlarda görev yapan Büyükkucak, iki yıl boyunca da Iyzico'da CMO olarak görev aldı.
Büyükkucak, Adel Kalemcilik'te Pazarlama Direktörü görevine başlamadan önce Akbank'ta Marka Yönetimi Bölüm Başkanı olarak marka ve iletişim hedeflerinin belirlenmesi, vizyon, misyon ve stratejiler doğrultusunda aksiyon planlarının hayata geçirilmesinden sorumluydu.
Penti - Türkiye ve Global Ülkeler Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü
Gizem Burcu Bağcı, Vefa Anadolu Lisesi, ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Ekonomi ve State University of New York’ta Ekonomi bölümlerini bitirdi.
2009’da Türkiye’nin en etkin perakende şirketlerinden biri olan Mudo’da kategori yönetimi kadrosunda işe başladı. Sırası ile müşteri deneyimi, dijital iletişim tasarım ve pazarlama&kurumsal iletişim müdürlüğü görevlerini yürüttü.
2021 Mayıs itibari ile Türkiye’nin lider iç giyim markası Penti’de Türkiye ve Global ülkeler kurumsal iletişim ve pazarlama direktörlüğü görevine başladı.
DeFacto - RETAIL & MARKETING GENERAL MANAGER
Barış Sönmez Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olduktan sonra, meslek hayatına Danone Türkiye’de başladı. Pazarlama ve satış alanlarında yöneticilik görevlerinde bulunan Sönmez, 2011 yılında Yemeksepeti’ne pazarlama ekibini yönetmek üzere katıldı. Yaklaşık 11 yıl CMO’luk görevini üstlenen Barış Sönmez, bu süreçte yenilikçi pazarlama stratejileri ile Yemeksepeti’nin kullanıcı bazının hızla büyümesine katkıda bulunarak çok sayıda ödüllü işe imza attı. 1 Mart 2022 itibarıyla DeFacto’ya katılan Barış Sönmez, şirket bünyesinde pazarlama, yurt içi mağazacılık operasyonları, merkez operasyonlar ve Omni-Channel fonksiyonların liderliğini üstleniyor.
Tab Gıda l CMO
Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Caner Alpaslan, Galatasaray Üniversitesi İletişim Stratejileri ve Halkla ilişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı. Kariyerine FedEx’te satış uzmanı olarak başlayan ve on yıla yakın süre Coca-Cola İçecek Pazarlama Departmanında farklı roller üstlenen Alpaslan, Şubat 2020 itibarıyla Burger King®, Popeyes®, Arby’s®, Sbarro®, Usta Dönerci®, Usta Pideci® ve Subway® olmak üzere toplam 7 markayı bünyesinde bulunduran hızlı servis restoran zinciri lideri TAB Gıda’ya Pazarlama Direktörü olarak katılmıştır. Alpaslan, Mart 2023 itibarıyla TAB Gıda CMO’luğuna atanmıştır. Ticari pazarlama, ulusal promosyonlar, marka ve sponsorluk yönetimi gibi pek çok alanda tüketici ve müşteri pazarlamasının gelişmesine katkı sağlayan, sektörünün tecrübeli isimlerinden Caner Alpaslan, kariyeri boyunca uygulama süreçlerindeki liderliğiyle de ön plana çıkmaktadır.
Reckitt - Hijyen İş Birimi, Finish Deterjan & Makine Bakım Kategorisi, Pazarlama Müdürü
Harun Çeliksoy, Reckitt Türkiye Hijyen İş Birimi, Finish Deterjan ve Makine Bakım Kategorilerinden sorumlu Pazarlama Müdürü olarak görev yapmaktadır.
5 yılı aşkın süredir Reckitt bünyesinde, Türkiye pazarından sorumlu olarak hijyen ve ev bakım kategorilerinde farklı markalara ve ekiplere liderlik etmiştir. Reckitt global vizyonu çerçevesinde, Türkiye’nin köklü markalarından Finish ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda hayata geçirilen ödüllü Finish Yarının Suyu projesi ile dünyanın lider kıyafet bakım markalarından Vanish ile birlikte sürdürülebilir moda ekseninde hayat bulan Yaşasın Kıyafetleri projesi gibi sayısız pazarlama, lansman ve iletişim projelerinde yer almıştır. 2021 yılında Geleceğin Pazarlama Liderleri platformuna seçilmiştir.
Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik fakültesi mezunu olan Harun Çeliksoy, kariyeri boyunca, Unilever ve L’Oreal gibi çok uluslu firmalarda, Kuzey Afrika, Orta Doğu, Asya ve Türkiye pazarlarından sorumlu, farklı yöneticilik görevleri üstlenmiştir.
Sürdürülebilirlik ve Etki Odaklı pazarlama konularına ilgi duyan Harun Çeliksoy, 2016 One Young World Elçisidir. Üniversite öğrencileri ve genç profesyonellere farklı platformlarda mentorlük yapmaktadır.
Espressolab - Pazarlama Kurumsal İletişim Müdürü
Ersin Kefeli, 1992 Artvin doğumlu bir pazarlama ve iletişim profesyonelidir. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olan Kefeli, Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde eğitim almış ve Reklamcılık alanında çift anadal yapmıştır. Profesyonel kariyerine medya sektöründe başlayan Kefeli, 2014 yılında Fox International Channels'da muhabirlik ve 2015 yılında Medyafaresi'nde editörlük yaparak medya ve iletişim dünyasında deneyim kazanmıştır.
2016 yılından itibaren ise Espressolab ve Emirgan Sütiş grup markalarında pazarlama ve iletişim süreçlerinin yönetimini üstlenmiştir. Şu anda Espressolab'in Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü olarak görev yapmakta olan Kefeli, marka stratejilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasında önemli rol oynamaktadır. Özelikle Espressolab’in Türkiye’nin en büyük kahve zinciri markalarından biri haline gelmesinde önemli rol oynamıştır. İletişim ve reklamcılık alanındaki profesyonelliğiyle Kefeli, sektördeki yenilikleri takip etmek ve markaları için en etkili iletişim yöntemlerini belirlemek konusunda uzmanlaşmıştır.
Tchibo Türkiye - Pazarlama ve Ürün Direktörü
2006 yılında Yeditepe Üniversitesi İktisat anadal ve Radyo TV Sinema yandal bölümlerinden mezun olan İlknur Aksoy Şen, kariyerine aynı yıl Anadolu Grubu’nda iç denetim uzmanı olarak başladı. Şen, Coca-Cola İçecek’in Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan; Anadolu Efes’in ise Türkiye’deki iç denetim süreçlerinde yer aldı. 2010 yılında Anadolu Efes pazarlama ekibine dahil olan Aksoy Şen, Bomonti lansmanı ve +1 dönüşümü gibi birçok başarılı projeye imza attı.
13 yılı aşkın süredir Anadolu Efes’te kariyerini sürdüren Şen, burada sırasıyla Marka Müdür Yardımcısı (Bomonti), Marka Müdürü (yerel markalar), Pazarlama Müdürü (yabancı ve yerel markalar) pozisyonlarında çeşitli görevler aldı. 2019’dan 2023 yılına kadar Efes markalarının pazarlama direktörlüğünü sürdüren İlknur Aksoy Şen, Nisan 2023’ten itibaren Tchibo Türkiye Pazarlama ve Ürün Direktörü olarak görev yapıyor. Şen, Tchibo Türkiye’nin kahve, coffee bar ve gıda dışı iş birimleri ile iletişim stratejilerinin; Tchibo’nun 2027 hedefli global büyüme stratejisi paralelinde geliştirilmesi ve hayata geçirilmesinden sorumludur.
Misli - CMO
Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri bölümünden mezun olan Okan Erol, İngiltere'de Cranfield University’de Stratejik Pazarlama alanında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Erol, kariyerine 2010 yilinda Tesco bünyesinde Dijital Pazarlama Yöneticisi olarak başlamış, 2012 – 2023 yılları arasında Yemeksepeti’nde; pazarlama iletişimi, marka yönetimi, CRM, medya planlama, iş birlikleri, sadakat pazarlaması, kampanya yönetimi, iç iletişim, kreatif süreç yönetimi gibi ve yeni marka lansmanlarının da dahil olduğu farklı görevleri yönetici, müdür, direktör ve son olarak CMO rolleri ile yürütmüştür. OkanErol Ağustos 2023’ten bu yana Misli CMO’su olarak görev yapmakta olup, markanın fiyat fayda algısı liderliğini inşa ettiği Şampiyon Oran projesi, üye verimliliği çalışmaları, içerik pazarlaması atılımı ve agresif yeni üye büyümesi ile özellikle genç hedef kitle ve geleceğin oyuncu segmentlerinde fark yaratmayı hedeflemektedir.
Migros - Müşteri Deneyim Stratejileri ve Pazarlama İletişimi Direktörü
Koç Özel Lisesi ardından İstanbul Üniversitesi ve Middlesex University’de lisans eğitimini tamamlayan Sinem Serdar, Galatasaray Üniversitesi’nden yüksek lisans derecesini aldı. Migros’a 2022 yılında katılmadan önce, 2016 yılından itibaren Royal Dutch Shell’de, Global Marka ve Pazarlama İletişim Lideri pozisyonunda 80 ülkeden sorumlu olarak çalıştı. Görevi süresince, dünya çapındaki marka konumlandırması ve iletişim, müşteri yolculuğu tasarımı, yenilenebilir enerji ve entegre stratejik pazarlama projelerinde yer aldı. Teknoloji, otomotiv, enerji gibi farklı sektörlerde 16 yılı aşkın yurtiçi ve yurtdışı tecrübesi bulunmaktadır.Migros Müşteri Deneyim Stratejileri ve Pazarlama İletişimi Direktörü Sinem Serdar, pazarlama iletişimi, veri analitiği, CRM ve kampanya geliştirme ekiplerine liderlik etmektedir.
Dardanel - Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü
İzmir Amerikan Koleji ve Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü mezuniyetinin ardından 1997 yılında Nestle’de kariyerine başladı. Satış ve pazarlama pozisyonlarından sonra İsviçre’de Nestle Merkez ofisinde global operasyonlar kapsamında Stratejik İş Birimlerinde görev aldı. Nestle Türkiye içinde Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü, Cereal Partners / Kahvaltılık Gevrekler Ülke Müdürlüğü, İçime Hazır Kahve ve Sütlü İçeçekler Genel Müdürlüğü görevlerini başarıyla yürüttü.
20 yıllık profesyonel iş hayatında satış ve pazarlamada uzmanlaşarak, genel müdürlük ve yönetim kurulu üyeliği görevlerini üstlendi. Stratejik pazarlama ve planlama, marka iletişimi, dijital pazarlama, kurumsal iletişim, sosyal sorumluluk, sürdürülebilirlik, kategori & satış geliştirme, yeni ürün ve kategori lansmanı, optimizasyon, organizasyonel yetkinlik alanlarında uzmanlaştı. Genel Müdür yada Ülke Müdürü olarak lansmandan fabrika yatırımı potansiyeline kadar transformasyonunu gerçekleştirdiği, stratejisini kurduğu iş birimlerinin finansal sorumluluğu ile tüm fonksiyonlarına liderlik yaptığı kategoriler global anlamda en hızlı büyüyen ve yıldızı parlayan kategoriler oldu.
2020-2022 yıllarında İtalyan, dünya lideri bebek markası Chicco Türkiye Pazarlama Direktörü görevi ardından şimdi Dardanel Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü olarak çalışmaktadır. Yüce Kaner Atalay evli ve bir kız çocuğu annesidir.
Philips - Kişisel Sağlık Ürünleri Türkiye Pazarlama Lideri
Burcu Okudur, 2009 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Üniversite öğrenimi boyunca birçok kulüp aktivitelerinde, TÜBİTAK projelerinde yer alırken aynı zamanda asistan öğrencilik yapmıştır. Ayrıca eğitimi sırasında yurtdışında yapılan müdendislik ve vaka çözümleme yarışmalarında Türkiye’yi ve İTÜ’yü temsil ederek dereceler elde etmiştir.
Profesyonel hayatına Ülker’de ürün müdür yardımcısı olarak başlamıştır. Daha sonra NIVEA Beiersdorf Türkiye şirketinde farklı ürün gruplarını; ürün müdür yardımcısı, ürün müdürü ve kıdemli ürün müdürü pozisyonlarında yönetmiştir. 7 yıl süren NIVEA Beiersdorf kariyerinde yaptığı lansmanlarla, yeni kategori girişleriyle ve oluşturduğu yeni pazarlama stratejileri ile birçok başarıya imza atmıştır.
2016 senesinde Philips bünyesine Pazarlama Müdürü olarak katılan Burcu Okudur, bu dönemde kadın bakım ürünleri kapsamında toplam tüy alma kategorisinde penetrasyonu artırarak, dünyadaki en iyi pazar payı sonuçlarına ulaşılmasını sağlamıştır. Daha sonra Kişisel Bakım Kategori Liderliği görevini üstlenen Okudur, kişisel bakım kategorilerinin yeni stratejilerini oluşturulmasına ve yeni kategorilerin lansmanlarıın yapılarak tüketici ile buluşmasına liderlik etmiştir. Burcu Okudur, 2022 yılından bu yana ise Philips Kişisel Sağlık Ürünleri Türkiye Pazarlama Lideri olarak hem pazarlama hem de ticari pazarlama departmanlarının yönetimine liderlik etmektedir.
LC Waikiki - Müşteri İçgörüleri ve Pazarlama İletişimi Genel Müdür Yardımcısı
Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimi gören Sinem Yılmaz, öğreniminin son yılını Panthéon-Sorbonne Üniversitesi'nde aynı bölümde tamamladı. Bilgi Üniversitesi İşletme bölümünde yüksek lisans yapan Yılmaz, kariyerine ürün yöneticisi olarak başlangıç yapmasının ardından çeşitli büyük şirketlerin Pazarlama ve İletişim departmanlarını yönetti. Son olarak 5 yıl boyunca İGA İstanbul Havalimanı Pazarlama, Müşteri Deneyimi ve Yolcu Operasyonları Direktörü olarak görev yapan Sinem Yılmaz, 2023 yılında katıldığı LC Waikiki'de Müşteri İçgörüleri ve Pazarlama İletişimi Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstleniyor.
Duracell - CMO
Canan Berkem Uzun, Boğaziçi Üniversitesi İşletme mezunu ve FMCG sektöründe 13 yılı aşkın deneyime sahip bir Pazarlama Lideri olarak öne çıkıyor. Üniversite yıllarında farklı sektör ve şirketlerde staj yaparak kariyerine başlamış, 2010'da Ülker Çikolata'da Marka Müdür Yardımcısı olarak profesyonel hayata adım atmıştır. Daha sonra 2016'da Duracell'e geçiş yaparak Türkiye ve ihracat ülkelerini kapsayan geniş bir coğrafyada Pazarlama Müdürü olarak görev almış, 2022'den bu yana ise Duracell'de Pazarlama Direktörü olarak görev yapmaktadır. Uzun, marka yönetiminde güçlü bir geçmişe sahiptir ve Ülker Çikolatalı Gofret, Albeni ve Duracell gibi tüketicilerin gönlünde taht kuran markaların pazarlama süreçlerini başarıyla yönetmiş, başarılı lansmanlarla kategorilerin büyümesine katkı sağlamıştır. 13 yılı aşkın deneyime sahip bir Pazarlama Lideri olarak, tüketici içgörülerinden medya stratejilerine kadar geniş bir yelpazede uzmanlığa sahiptir. Canan Berkem Uzun, sadece bir pazarlamacı olarak değil, aynı zamanda bir değişim katalizörü olarak da tanımlanabilir. Geçmişindeki ödüller ve tanınma, liderlik, proaktiflik ve özellikle 2022'deki prestijli CMO ödülü gibi iddialı hedefleri başarıyla aşmasının bir yansımasıdır.Aynı zamanda, liderlik ve çeşitlilik konularında duyarlılığı ile bilinir. Onu özel kılan, kadınların liderlik potansiyeline olan tutkusu ve liderlik gelişimini teşvik etme çabasıdır. Çeşitli eğitim kurumları aracılığıyla Kadınlar İçin Liderlik Eğitimleri vererek, iş hayatında cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi için önemli bir katkıda bulunmayı hedeflemektedir. Canan Berkem Uzun'un liderlik ve başarı dolu hikayesi, sadece kariyerinde değil, aynı zamanda topluma ve iş dünyasına yaptığı olumlu etkilerle de öne çıkmaktadır. Uzun evil ve iki çocuk annesidir.
Boyner - Chief Marketing and Brand Officer
Farklı sektörlerin önde gelen şirketlerinde 26 yıllık tecrübesi bulunan Nurçin Koçoğlu, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olarak Fransa’da yer alan Grenoble Ecole de Management Üniversitesi’nde “Dijital İş Yönetimi” yüksek lisans öğrenimini tamamladı. Koçoğlu, profesyonel kariyerine Mercedes-Benz Türk’te başladıktan sonra Turkcell’de 7 yıl boyunca Pazarlama fonksiyonunun farklı birimlerinde yöneticilik görevinde bulundu. Hepsiburada’da Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü ve İcra Kurulu Üyeliği görevini üstlendikten sonra aynı ünvanla MediaMarkt bünyesinde çalışan Nurçin Koçoğlu, şirketin marka ve dijital dönüşümünde görev aldı. 2015 yılında Kurumsal Pazarlama İletişimi Direktörü olarak marka birleşmesi sırasında Türk Telekom’da görev alan Koçoğlu, 2017 yılında bir danışmanlık şirketinin kurucu ortağı oldu. Temmuz 2020’de Boyner Büyük Mağazacılık ailesine katılan Koçoğlu Pazarlama ve Marka Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak Boyner’in omnichannel organizasyonunda uçtan uca pazarlama, marka yönetimi, müşteri deneyimi ve analitiği ve kurumsal iletişim fonksiyonlarına liderlik yapıyor.
Nurçin Koçoğlu, Fortune Türkiye Dergisi’nin "En Etkin 50 CMO", Fast Company’nin “En Başarılı 50 Dijital Lider”, DataExpert iş birliğinde BMI tarafından yürütülen “En Etkin 50 CMO" ve Pazarlamasyon tarafından düzenlenen The Hammers Awards Marketing Meetup içerisinde de “Türkiye’nin en başarılı 20 CMO’su” listelerinde yer aldı. MediaCat tarafından hayata geçirilen CM. Awards 2024'te ise iki sene üst üste ödüle layık görüldü. Institute For Real Growth(IRG) - 2024 Uluslararası 100 Pazarlama Lideri Programı’nda yer alan Koçoğlu, iki çocuk annesidir.
Akbank - Marka ve İletişim Başkanı
İngiltere’de University of Kent at Canterbury Ekonomi Bölümü’nden mezun olan Beril Alakoç, Pazarlama alanında Master programını University of the West of England, Bristol Business School’da tamamladı.
24 yıllık kariyerine 1998 yılında Unilever’de başlayan Alakoç, 1998-2009 yılları arasında Unilever’de, 3 senesi Dubai’de olmak üzere, çeşitli marka müdürlüğü pozisyonlarını yürüttü. Ardından 2017 yılına kadar Gıda, Deterjan ve Kişisel Bakım kategorilerinde Türkiye, Kuzey Afrika, Orta Doğu Bölgesi’nden sorumlu Marka Geliştirme Direktörlüklerinde görev aldı. 2017’de Petrol Ofisi CMO’su olarak atanan Beril Alakoç, pazarlama departmanının baştan yapılandırılmasında etkin bir rol üstlenerek Stratejik Pazarlama alanında marka gelişimine önemli katkılarda bulundu. Son olarak Akbank’ta Marka ve İletişim Başkanlığı görevini üstlenen Beril Alakoç, bankanın tüm marka ve iletişim çalışmalarına liderlik etmekte.
Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı - Aras Kargo
Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olan Billur Kaymak Burkutoğlu, eğitimine University of California, Berkeley’de devam etti.
25 yıla yakın kariyer hayatında Nestle ve Danone gibi uluslararası kurumların yanı sıra Sütaş, Hayat Kimya ve Kale Endüstri Holding gibi Türkiye’nin önde gelen kurumlarında pazarlama yöneticiliği yaptı.
Son 10 yılda Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı, İcra Kurulu Üyesi ve CMO rollerinde yoğun yönetsel deneyimler yaşayan Burkutoğlu, bu rollerde farklı kültürlerde ve farklı ülkelerde çalışma ve ekip yönetme deneyimini yaşadı. En büyük tutkusu, dönüşümü ateşleyerek sorumlu olduğu markaların ve ekiplerin büyümesini ve gelişmesini sağlamak olan Burkutoğlu çalıştığı şirketlerde; marka konumlandırması, iletişim stratejisi ve uygulamaları, dijital pazarlama, kurumsal iletişim, çalışan markası, marka vatandaşlığı/sosyal sorumluluk, müşteri deneyimi, inovasyon ve yeni ürün geliştirme alanlarında dönüşüm sağladı.
2020’nin Mayıs ayında Aras Kargo ailesine katılan Burkutoğlu; Pazarlama, Kurumsal İletişim ve Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Heyeti üyesi olarak çalışmalarına devam etmektedir. Billur Kaymak Burkutoğlu Yönetim Kurulunda Kadın Derneği 5. Dönem Mentisidir.
English Home - CMO
Cennet Melis Uslukılınç, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden lisans derecesine sahiptir.
Mezuniyet sonrasında Unilever’de iş hayatına başlamıştır. Unilever’de, satış ve pazarlama departmanlarındaki 11 yıllık deneyiminde, yüzden fazla ürün lansmanına ve pazarlama girişimine katkıda bulundu. Gıda, kişisel bakım ve ev bakımı kategorilerinde 25 markanın Alışverişçi Pazarlaması ve Kategori Pazarlaması süreçlerini yönetti.
Unilever kariyerinden sonra, «Marka Deneyimi» konusundaki birikmiş bilgi birikimini aktarmak için bir danışmanlık ajansı kurmaya karar verdi. 2016 yılında ilk danışmanlık ajansı olan Retail Guru Academy’yi kurdu. 4 yıl boyunca Türkiye’de birçok lider markayla başarılı projelere imza attı.
4 yıllık danışmanlık kariyerinin ardından; Karaca grup markalarından sorumlu CMO olarak 1,5 yıl boyunca pazarlama aktivitelerine, sadakat programlarına ve omnichannel projelerine liderlik etti. CMO kariyeri boyunca, “Deneyim Tasarımı”nın sadece doğrudan tüketiciye yönelik fiziksel kanallarda değil, diğer kanallarda da bir bütün olarak kurgulanması gerektiğini fark etti. Bu nedenle, tekil müşteri yolculuğu deneyiminde sadece fiziksel kanalı değil, bütün kanallardaki deneyimi kurgulayan Mikado Partners’ı kurmaya karar verdi.
Uslukılınç, Türkiye’de henüz yeni bir kavram olan “Marka Deneyim Tasarımı” bilincini oluşturmanın önemine inanmaktadır. 2019 yılında Bilgi Üniversitesi Marka Okulu MBA Programında Marka Deneyim Tasarımı dersleri verdi. 2018 yılından bu yana Sabancı Üniversitesi EDU Yönetici Eğitim Programında “Perakende Deneyim Tasarımı” dersi vermektedir.
Tiryaki Agro - Kurumsal İlişkiler Direktörü
Arzu Örsel, eğitimini Kadıköy Anadolu Lisesi ve Maarif Koleji’nin ardından Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamladı. Kariyerine 1998 yılında Eczacıbaşı Avon’da Marka Yöneticisi olarak başladıktan sonra, sırasıyla Colgate-Palmolive’de Marka Yöneticisi (1998-2000), Shell Türkiye’de Pazarlama, Stratejik Planlama ve Promosyon Yöneticisi (2000-2002), British American Tobacco’da Kurumsal İletişim Yöneticisi (2002-2005), Ülker Komili’de Pazarlama Yöneticisi (2005-2008), Türk Telekom’da İletişim Direktörü (2008-2012), Otokoç Otomotiv’de İş Geliştirme Başkanı (2015-2017), VakıfBank’ta Kurumsal İletişim Başkanı (2017-2020) olarak görev aldı. 2020 yılında Cargill’e katılan Örsel, 2023 yılına kadar Cargill Gıda META & Hindistan Kurumsal İlişkilerden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak devam etti. 2024 yılında Tiryaki Agro ailesine Global Kurumsal İlişkiler Direktörü olarak katılan Örsel evli ve bir çocuk annesidir.
Adidas Türkiye - Kıdemli Pazarlama Direktörü
Lisans öğrenimini İstanbul Üniversitesi, İktisat bölümünde tamamlayan Onur Demircan, MBA eğitimini Galatasaray Üniversitesi’nde aldı. Profesyonel iş yaşamına 2004 yılında Bölge Satış Yöneticisi olarak Pepsico’da başlayan Demircan, ardından 2007 yılında adidas Türkiye’de Satış Müdürü olarak göreve başladı. Satış ve Pazaryeri Geliştirme alanındaki çeşitli görevlerin ardından 2019 yılında Reebok Pazarlama Direktörlüğünü üstlenen ve bu görevle birlikte adidas Turkiye Yönetim Ekibi’ne katilan Demircan, Şubat 2021 itibariyle adidas Türkiye Kıdemli Pazarlama Direktörü olarak görev yapıyor.
Allianz Türkiye - Pazarlama Direktörü
Siyaset Bilimi eğitimini takiben İşletme Yüksek Lisansını tamamlayan Murat Toz, yaratıcı ajans, TV ve marka tarafında üstlendiği çeşitli görevler sonrası 2015 yılında Allianz Türkiye ailesine katılmıştır. 2022 yılından beri Allianz Türkiye’de marka, pazarlama iletişimi, dijital platformlar ve etkinliklerden sorumlu direktör olarak çalışmaktadır.
Shell & Turcas - CMO
Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi’nden sonra Koç Universitesi İşletme bölümünden mezun olan Özkan Özyavuz kariyer hayatına 2008’de Avea’da başladı. 10 yıllık telekom deneyiminin son 8 yılında Turkcell Platinum ve gnctrkcll’in pazarlama ve iletişim stratejilerinin olusturulmasında etkin rol oynadıktan sonra 2017’de Actera ve Esas holding çatısı altında bulunan Mars Sportif’in tüm pazarlama faaliyetlerini yönetmeye başladı. 3 yılı aşkın sürede marka iletişimi, müşteri deneyimi ve gelir yönetimi konularında davranışsal pazarlama ilkelerine sadık kalarak çalışmalarını sürdürdü. KFC Türkiye’de 2020 yılında CMO rolünü üstlendi. KFC’nin, marka konumlandırması, pazarlama iletişimi, e-ticaret, gelir yönetimi ve dijitalleşme alanlarındaki dönüşümüne liderlik etti. 2023 itibariyle Shell & Turcas pazarlama faaliyetlerinin sorumluluğunu üstlendi.
Evli ve 1 çocuk babası olan Özyavuz, Asya’dan Avrupa’ya, Yunanistan’dan Türkiye’ye ve Çanakkale boğazının bir yakasından diğerine yüzerek, Türkiye’de düzenlenen 3 büyük deniz maratonunu tamamladı.
L’Oréal Türkiye - Chief Digital and Marketing Officer
Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden 2010 yılında mezun oldu. Kariyerine adım attığı ilk günden itibaren tüm odağı hep dijital üzerineydi. Güzellik endüstrisi ve L’Oréal hayatına girip şekillendirmeye başlamadan önce, bankacılık, perakende ve tüketici sağlığı gibi birçok farklı endüstride ve ulusal ve uluslararası firmaların dijitalinde rol aldı. 2016’da L’Oréal’e dijital dönüşüm ile güzellik sektörünün yeni çağını başlatma amacıyla katıldı. Dijital ve teknolojiye olan şevkini L’Oréal’in 1 numaralı tekno-güzellik şirketi olma vizyonuyla birleştirip güçlendirerek, L’Oréal’in Tüketici Ürünleri Divizyonu’nda Kıdemli Dijital Proje Müdürü, Dijital Müdür ve Dijital Direktör rollerinde görev aldı. 2023 Haziran itibariyle de L’Oréal’de Chief Digital and Marketing Officer olarak görev almaktadır.
Vodafone Türkiye - Marka ve Pazarlama Stretejisi Direktörü
Seçil Demiralp, 2002 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuş, 2004 yılında Koç Üniversitesi İngilizce İşletme (MBA) Yüksek Lisans Programı’nı tamamlamıştır. Aynı yıl TAB Gıda San. ve Tic. A.Ş. Pazarlama Departmanı’nda göreve başlayan Demiralp, 2008 yılında Pazarlama Müdürlüğü’ne getirilmiş, 2015-2019 yılları arasında TAB Gıda San. ve Tic. A.Ş.Pazarlama Genel Müdürü olarak görev yapmıştır. 2019 yılında Metro Türkiye Pazarlama, Marka Yönetimi ve İletişim Grup Müdürlüğü görevini üstlenmiş, 2021 yılından bu yana Vodafone Türkiye Marka & Pazarlama Stratejisi Direktörlüğü görevini yürütmektedir.
Otokoç Otomotiv - Dijital Platformlar ve Pazarlama Lideri
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden 2002 yılında mezun olan ve şu anda Koç Üniversitesi Executive MBA Programı’na devam eden Esra Arslanbaş Kaynak, otomotiv ve araç kiralama sektörlerinde yaklaşık 20 yıllık deneyime sahiptir. 2012 yılından bu Otokoç Otomotiv’de 8 ülkeden sorumlu Dijital Platformlar ve Pazarlama Lideri olarak görev yapan Kaynak, kariyeri boyunca Web 3.0, Metaverse, E-ticaret, Dijital Platformlar, Müşteri Deneyimi, Dijital Pazarlama, CRM, Omnichannel, Kurumsal İletişim & Kurumsal Sosyal Sorumluluk konularında birçok projeyi hayata geçirmiştir. Temmuz 2021’den bu yana çevik dönüşüm sürecinde Organizasyon Tasarım Takımının Product Owner’ı ve geliştiricilerinden biri olarak rol almaktadır. TOSFED Kadınlar Komisyonu Üyesi, İşitme Engelliler Eğitim Faaliyetleri Derneği ve Turmepa gönüllüleri arasında yer alan Kaynak, birçok pazarlama kominitesinin de üyesidir. Metaverse ve gelecek teknolojilerini büyük bir ilgi ile takip eden Kaynak, New Gen Community’nin de üyesidir.
Getir - Kurumsal İletişim Direktörü
Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunudur. 25 yılı aşkın kariyerine, Yeni Binyıl gazetesinde muhabir olarak görev alarak başladı. Ardından pek çok enerji şirketine kurumsal yayınlar hazırladı, editörlük yaptı. Ülkemizin önde gelen iletişim ajanslarında, danışmanlık, basın ilişkileri direktörlüğü gibi görevlerde bulundu; teknoloji, perakende, finans, turizm ve otomotiv şirketlerine iletişim ve medya ilişkileri hizmeti verdi. Son 10 yıldır Türkiye’nin taksi çağırma uygulaması BiTaksi ve hızlı teslimat uygulaması Getir’in Kurumsal İletişim Direktörü olarak görev almaktadır.
Kiğılı - Marka ve Pazarlama Danışmanı
İlkay Keleş, Kocaeli Üniversitesi Fizik Bölümündeki eğitimin ardından, 2016-2017 yıllarında Sabancı Üniversitesinde İşletme Yönetimi Programını tamamlamıştır.
Profesyonel iş yaşamına Inditex bünyesinde başlayan İlkay Keleş, 21 yıldır Zara ve Kiğılı başta olmak üzere perakende sektöründe farklı şirketlerde yönetim pozisyonlarında çalışmıştır.
Son 10 yıldır Kiğılı'da CMO’luk görevini üstlenen İlkay Keleş, marka bilinirliğini ve sadakatini artırmak için kapsamlı pazarlama stratejileri geliştirmiş, markanın büyümesi ve kategori genişlemesi için birçok başarılı kampanyaya öncülük etmiştir.
Aynı zamanda şirketin yeni trendler ve tüketici davranışlarına uygun şekilde marka stratejisinin hayata geçirilmesi, müşteri ilişkilerinin güçlendirilmesi ve dijital dönüşüm sürecine öncülük eden Keleş markanın lokal ve global yolcuğunda büyük başarılara imza atmıştır. Hizmet verdiği dönem boyunca Kiğılı’nın Türkiye'nin en çok bilinen erkek giyim markası olmasını sağlamıştır.
Kariyer yolculuğuna Marka ve Pazarlama Danışmanı olarak devam eden İlkay Keleş’in en önemli hedeflerinden biri, kariyeri boyunca edindiği deneyim ve uzmanlığı, gelecek nesil pazarlama profesyonellerine mentorluk yaparak ilham vermek için kullanmaktır.
LC Waikiki | Pazarlama İletişimi Direktörü
Ebru Derindere Öner, 2000 yılında Oxford Brookes Universitesi, Business Administration bölümünden mezun oldu. İş hayatına McCann, Mullen& Lowe, AliTaran gibi ulusal ve uluslararası reklam ajanslarında, birçok farklı markaya hizmet vererek başladı. Turkcell’de 10 yıla yakın süre, Pazarlama ve İletişim Bölümlerinde, farklı segmentlerin iletişim yöneticiliği görevlerini üstlendi. Simit Sarayı , Emaar gibi şirketlerde pazarlama alanında üst düzey yöneticilikler üstlendikten sonra, 2020 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye’sinin iştiraki Spor İstanbul’da Genel Müdür Yardımcılıgı görevini aldı. Bu süre içinde pazarlama alanında gelir ve bilinirlik dışında,; sosyal etki, sosyal etki yatırımlarının geri dönüşü üzerine özel projeler üretti ve hayata geçirdi. Tükiye’nin en geniş katılımcılı etkinliği olan İSTANBUL MARATONU ve YARI MARATONunu organize edip, hayata geçirdi. İBB’deki 4 yıllık kamu tecrübesi sonrası, son 1 aydır, sektörün öncü perakende şirketlerinden LCWAİKİKİ’nin Pazarlama İletişim Direktörlüğü görevini yürütmektedir.
Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri - CMO
İlk-orta-lise öğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamlamasının ardından 1994’te ODTU Endüstri Mühendisliği’nden mezun oldu. 1994-1996 yılları arasında University of Florida’da burslu olarak İşletme Masterı yaptı. Çalışma hayatına önce finans alanında başladıysa da, 1998’de P&G Türkiye’de pazarlama alanına geçiş yaptı ve bu mesleği hep çok sevdi. 1998-2005 yıllarında P&G Türkiye’de şampuandan deterjana, kişisel bakımdan bebek bakımına pek çok kategoride çalıştıktan sonra 2005’te P&G Avrupa merkezinde çalışmak üzere Cenevre’ye gitti. Head&Shoulders markasının global relansmani, kadın bakim kategorisinin Orta ve Doğu Avrupa’da geliştirilmesi gibi pek çok değişik alanda ve coğrafyada çalıştıktan sonra 2011 yılında Türkiye’ye dondu ve Vodafone Türkiye Marka ve Pazarlama Stratejisi Direktörü oldu. 2011-2016 yılları arasında Vodafone Arena, 4.5G Lansmanı, Türkiye’nin ilk Cannes Grand Prix ödüllü projesi Kırmızı Işık da dahil pek çok önemli projeye liderlik etti ve Vodafone’un Türkiye’nin en tanınan ve sevilen markalarından birisi olmasında çalıştı. 2016 yılında markanın dönüşüm surecine önderlik etmek üzere Vodafone Birleşik Krallık’a Marka Direktörü olarak görev aldı. Mart 2020’den bu yana Eczacıbaşı Tüketim Grubu CMO’su olarak görev almakta.
FLO - Pazarlama ve Büyüme Genel Müdür Yardımcısı
Gökçe Kunt, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Yönetimi lisans programından mezun olduktan sonra, aynı üniversitede Pazarlama ve Pazar Araştırma yüksek lisans programını tamamladı. Pazarlama alanında yaklaşık 20 yıllık iş deneyimine sahip olan Gökçe Kunt, Ülker, Coca-Cola, Atasun Optik şirketlerinde pazarlama alanında kariyerini sürdürdü. Flo ailesine katılmadan önce Danone Su ve İçecek Grubunda Pazarlama Direktörlüğü görevini sürdürüyordu.
Teknosa l Chief Marketing Officer
Lise öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlayan Emre Kurtoğlu, 1998 yılında Galatasaray Üniversitesi İşletme Bölümü’nden ilk mezun olarak derece ile mezun oldu. 2000 yılında Sabancı Holding’in genç yöneticilere yönelik Talent Pool Programı’na seçildi. 2013 yılında ise London Business School’un Market Driving Strategies programına katıldı.
26 yıllık iş tecrübesi bulunan Emre Kurtoğlu bugüne kadar Danone, Gıdasa, Kimberly Clark, Mavi, Terra Pizza (Mediterra Capital) gibi Uluslararası ve Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde Satış, Pazarlama, Dijital, E-Ticaret ve Kategori alanlarında üst düzey görevlerde bulundu. 2021 yılından itibaren Sabancı Holding bünyesindeki Teknosa’da kariyerine devam eden Kurtoğlu Pazarlama, CRM ve Online kanallardan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışmaktadır. Hobileri arasında kayak ve deniz sporları gelmektedir.
Multinet Up - CMO
İş hayatına 2004 yılında MT olarak Akbank’da başlayan IŞIK pazarlama, iş geliştirme, dijital kanallar yönetimi olmak üzere çeşitli birimlerde görev aldı. 2012’de ödeme sistemleri sektörüne geçerek BKM (Bankalararası Kart Merkezi)’de Pazarlama ve Yeni İş Geliştirme’den Sorumlu Müdür olarak görev yaptı. 2014’te n11.com şirketinde Pazarlama Direktörü görevine getirilen IŞIK, 2018’de Avansas.com’da Pazarlama ve Satış Direktörü olarak kariyerine devam etti. Buradaki görevinin ardından TatilBudur.com’da Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen IŞIK, 2019 Kasım ayından itibaren Multinet Up Pazarlama Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmektedir. İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme lisans programı mezunu olan IŞIK, yüksek lisans derecesini İstanbul Ticaret Üniversitesi Uluslararası İşletme ve Ticaret Bölümü’nden aldı. 2018’de başladığı ikinci yüksek lisansını ise Üsküdar Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü’nde yaptı. Işık, evli ve 2 çocuk babası.
BELBİM - CMO
1971 yılında İstanbul’da doğdu. Lise eğitimini Kadıköy Anadolu Lisesi’nde, üniversite eğitimini 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. TEV bursuyla gittiği ABD’de Carnegie Mellon Üniversitesi Tepper School of Business’da İşletme Yüksek Lisansını tamamlayarak 1994 yılında MBA derecesi aldı.
Sabancı Holding’de Stratejik Planlama ile kariyerine başladı. Daha sonra Comnet, Done, Borusan Telekom, Avea ve Bankalararası Kart Merkezi gibi çeşitli teknoloji ve fintek şirketlerinde Pazarlama ve Yeni İş Geliştirme konularında direktörlük yaptı. İktisat Yatırım ve Burgan Yatırım gibi yatırım bankalarında şirket evlilikleri konusunda danışmanlık yaptı. Roland Berger, Digid gibi yönetim danışmanlığı firmalarının da dahil olduğu bir çok firma bünyesinde danışmalık hizmetleri verdi.
Aynı zamanda yönetici koçu, ve melek yatırımcı unvanına da sahip olan ÜNAL,
02.12.2019 tarihinden İtibaren Pazarlama, İş Gelistirme ve Müşteri Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.
Ayşegül Ceyda Ünal bir kız çocuk annesi ve iyi derecede İngilizce bilmektedir.
DP Eurasia - Pazarlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı
1982 İstanbul doğumlu olan Pınar Lafçı Togay, orta ve lise eğitimini St. Benoit Fransız Lisesi’nde tamamladı. IEP Lille Siyaset Bilimi ve Galatasaray Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Togay, profesyonel çalışma hayatına 2006 yılında Legrand Group’ta Ürün Müdürü olarak başladı. Kariyerine 2008 ve 2014 yılları arasında Fransız yapı marketleri firması Leroy Merlin’de farklı yönetsel görevlerle devam eden Pınar Lafçı Togay, 2014 yılı itibariyle Penti’de Kategori Direktörü ve Pazarlama Direktörü olarak rol aldı. Pınar Lafçı Togay, Nisan 2019 itibariyle Pazarlama ve Satış Direktörü unvanıyla Domino’s’taki görevine başladı. Bu görevde Pazarlama İletişimi, Medya, PR, LSM, E-Ticaret, Satış Kanalları, Fiyatlandırma ve Kampanya Yönetimi, İnovasyon Merkezi ve Ürün Yönetimi, Müşteri İlişkileri, CRM, Müşteri Öngörü ve Data ekiplerini yönetti. Togay, Ocak 2022’de Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Türkiye’yi kapsayan DP Eurasia seviyesinde dijitalin artmış ivmesiyle hızlı yol alarak inovatif stratejileri hayata geçirmek, sinerji yaratmak ve know-how transferini sağlamak üzere DP Eurasia Pazarlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcılığı’na atandı. Halen bu görevine devam ediyor.
Pınar Lafçı Togay, 2018 yılında Fortune Türkiye’nin en iyi 50 CMO’su ve 2021 -2022-2023 de Fast Company’nin en iyi 50 Digital CMO’su listesinde yer alırken Altın Lider Ödülleri 2021 -2022-2023 ’de Türkiye’nin En Beğenilen CMO’su seçilmiş ve 2021-2022 ve 2023 ’de bir kez daha Fortune Türkiye’nin en iyi 50 CMO’su listesinde yer almıştır.
Flormar - Communications and Creative Director
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo, Televizyon, Sinema lisans ve Galatasaray Üniversitesi Bütünleşik Pazarlama İletişimi yüksek lisans eğitimlerini almıştır. Profesyonel iş yaşamının yanında, Bahçeşehir Üniversitesi’nde Bütünleşik Pazarlama İletişimi dersi vermektedir.
Meslek hayatına TRT İstanbul Televizyonu’nda başlayarak medya alanında deneyim kazanmıştır. Daha sonra halkla ilişkiler alanına geçiş yaparak medya danışmanlığı yapmış, farklı sektörlerdeki bilgi ve iletişim yönetimi yeteneklerini geliştirmiştir. 2006 yılında Connecticut, Amerika ‘da Stepping Stones Museum for Children pazarlama departmanında görev alarak uluslararası pazarlama deneyimi elde etmiştir. Bu deneyim, farklı kültürlerdeki tüketici davranışlarını anlama ve küresel pazarlama stratejileri oluşturma konusunda önemli bakış açıları kazanmasına olanak sağlamıştır.
Amerika sonrasında, Efe Rakı ‘da Premium markalardan sorumlu marka müdürü olarak görev almış ve geleneksel bir ürün olan rakının pazarlamasını yeniden şekillendirerek markanın rekabetçi bir konuma ulaşmasını sağlayan ekipte yer almıştır. Liderlik ettiği, Aydın Boysan marka elçiliği, ŞerEFE kitabı, öncü dijital projeler başta Kristal Elma olmak üzere birçok ödül ile taçlanmıştır. Sonrasında dünya kozmetik devi olarak bilinen Sephora ekibine dahil olmuş, marka bilinirliği ve satış network’unu kısa sürede iki katına çıkaran kor ekip içerisinde marka konumlama ve 360 iletişim süreçlerini yönetmiştir. 2019’dan bu yana Flormar’ın Türkiye ve 70’in üzerindeki ülkede re-branding, marka konumlaması süreçlerine, uçtan uca geleneksel ve dijital iletişim ve kreatif çalışmalarına liderlik etmektedir.
Sumie artisti olan Yamaner, Askıda Ne Var ve TurkishWINN gönüllüsüdür. Evli ve bir kız çocuğu annesidir.
Decathlon Türkiye - CMO
Decathlon Türkiye’de CMO olarak görev yapan Öykü Pamuk Dolanbay, Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi'nde eğitimini tamamladı.
2014 yılı itibarıyla Decathlon kariyerine başladı. Decathlon Türkiye’de 10 yılı aşkın süre boyunca pazarlama ve kurumsal iletişim alanında farklı pozisyonlarda görev alan Dolanbay markanın pazarlama ve iletişim stratejilerinin belirlenmesine ve hayata geçirilmesine liderlik ediyor.
Dolanbay, Decathlon Türkiye'deki görevine Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurum Sözcüsü olarak devam etmektedir.
Ford Türkiye - Pazarlama COE Lideri
Talat İşçioğlu, 1993 yılında lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi'nde makine mühendisliği alanında tamamladıktan sonra, endüstri mühendisliği alanında yüksek lisans derecesini aynı üniversiteden 2002 yılında almıştır. Kariyerine 2019 yılında BP şirketinde başlayan İşçioğlu 2002 yılı itibarı ile Ford Otosan'da çalışma hayatına devam etmiştir. Ford Türkiye bünyesinde çeşitli pazarlama ve satış rollerinde görev almış, 2011-2013 yıllarında Ford Avrupa'da yaptığı Satış Koordinatörlüğü görevi sonrası Türkiye'ye dönerek Ford Türkiye bayi geliştirme ve pazarlama departmanında yöneticilikleri sonrası, Ford Türkiye Pazarlama COE Lideri olarak görevine devam etmektedir.
Bilyoner - CMO / Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı
Ankara doğumlu olan Simgül Madanoğlu, orta ve lise öğrenimini Üsküdar Amerikan Lisesin’nde tamamladıktan sonra Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Harvard Business School’da Global Marketing Strategy üzerine executive programını tamamladı.
21 yıllık pazarlama kariyerine Henkel Ev bakım Ürünleri kategorisinde başlayan Madanoğlu, kariyerine Mondelez'de Brand Manager olarak devam etti. Sonrasında Unilever’de kategori ve kıdemli kanal müdürlükleri dahil olmak üzere farklı yöneticilik pozisyonlarında çalıştı. FMCG sektöründeki yaklaşık 13 yıllık tecrübesinin ardından telekomünikasyon sektörüne geçiş yaptı.Vodafone'da Kurumsal ve Kamu segmentinin kıdemli pazarlama müdürü olarak farklı digital projelerde proje lideri olarak görev yaptı.2020 yılında ilab şirketler grubu bünyesinde yer alan Emlakjet’te CMO pozisyonuna geçerek şirketin iletişim stratejileri, ticari pazarlama ve fiyatlandırma yönetimi başta olmak üzere Jetsat gibi Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen dijital projelerin liderliğinde yer aldı. Son olarak Eylül 2023'te Bilyoner'in 20. yılı itibariyle değişime önderlik etmesi amacıyla Bilyoner CMO'su olarak göreve başlayan Madanoğlu şu anda Bilyoner'in tüm ATL ve BTL pazarlama faaliyetlerine, müşteri hizmetleri ve segmentasyon çalışmalarına, dijital ve yapay zeka projelerine önderlik ediyor.
Zorlu Holding | Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı
Zorlu Holding’de Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Şahika Özcan Ortaç, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık lisans eğitimini ve Halkla İlişkiler yüksek lisans derecesini Marmara Üniversitesi’nde tamamladı. 1998 yılında çalışmaya başladığı A&B İletişim’de farklı poziyonlarda görev aldıktan sonra, 2000-2015 yılları arasında Yönetici Ortak olan Özcan Ortaç, Zorlu Holding’deki görevinden önce 2015-2017 yılları arasında Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde Kurumsal İletişim Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. Şahika Özcan Ortaç, Zorlu Grubu’nun itibar iletişiminin yanı sıra Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik yaklaşımı ve bunun altında gerçekleştirilen toplumsal fayda projelerinden, çalışan markası odaklı işlere, Mehmet Zorlu Vakfı çatısı altında gerçekleştirilen nitelikli eğitim alanındaki çalışmalardan, marka iletişimine kadar Kurumsal İletişim, Marka İletişimi ve Sürdürülebilirlik alanında liderlik üstleniyor. Ayrıca; Zorlu Holding’in kurucu ortağı olduğu imece’nin Yönetim Kurulu Üyeliği, Mehmet Zorlu Vakfı Yürütme Kurulu Üyeliği ve Patilerle Yaşam Derneği’nin Kurucu Üyeliği görevlerini sürdürmektedir.
POZİTİF PR - Kurucu Ajans Başkanı & TÜHİD Yönetim Kurulu Üyesi
Serap ŞAHİN DURAK; 1997 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve
Tanıtım Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını da aynı üniversitede “Pazarlama
Blogları” konulu tezi ile tamamladı.
1994 yılında başlayan çalışma yaşamında bugüne dek eğitim, turizm, inşaat ve endüstriyel
kimya sanayii sektörlerinde “halkla ilişkiler, reklam, pazarlama ve satış” ile ilgili yöneticilik
pozisyonlarında görev aldı.
2007 yılına dek Pars/McCann-Erickson Reklam Ajansı, PARTNER Halkla İlişkiler, ERNA
Şirketler Grubu, ERESİN Topkapı Hotel, GEMSAN Genel Endüstri Maddeleri A.Ş.’de edindiği
birikimlerini, 2007 yılından bu yana kurucusu olduğu POZİTİF PR’da, müşterileri adına
gerçekleştirdiği projelerde kullanmaktadır.
2000 yılında Marmara Üniversitesi Yönetim ve Org. (İşletme) Yüksek Lisans Programı’na da
1 yıl süre ile devam eden DURAK, 2006 yılında Marmara Boğazları ve Belediyeleri Birliği
(MBBB)’nin düzenlediği ilk “Yerel Yönetimler Akademisi”nin de mezunları arasındadır.
Halen 2003 yılından bu yana üyesi olduğu TÜHİD Türkiye Halkla İlişkiler Derneği’nde 2
dönemdir Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Komitesi Başkanlığı görevinde bulunmakta ve
2021 yılından bu yana 20’ye yakın ülkede 45’in üzerinde ajansın üye olduğu, A.B.D. merkezli
butik PR ajansları ağı PR Boutiques International üyesidir.
2019 yılından bu yana Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde üniversite öğrencileri ile
çalışmak üzere seçilmiş Gönüllü Mentorlar arasında yer alan Durak, 2020 ve 2021 yıllarında
iki dönem Uluslararası BPW İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği’nin üniversite öğrencileri
için oluşturduğu Toplumsal Cinsiyete Dayalı Eğitim Programı’nda da Gönüllü Mentorluk
yapmıştır.
Birçok farklı devlet üniversitesi ve özel üniversitenin sektör danışma kurulunda yer alarak,
mesleki tecrübelerini eğitim içeriklerinin yeniden yapılandırılması için paylaşan Serap Durak;
TÜHİD’in yanı sıra MÜMAD (Marmara Üniversitesi Mezunları ve Akademisyenleri Derneği),
LEAD Türkiye (Perakendenin Kadın Liderlerini Güçlendirme ve Geliştirme Ağı Derneği),
İLMED (Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mezunları Derneği) ve KYÖD (Kocaeli
Yüksek Öğrenimliler Derneği) üyesidir.
TimePR - Kurucu ve Ajans Başkanı
TimePR Kurucusu ve Ajans Başkanı Sevda Solak, İletişim Danışmanı ve
Halkla İlişkiler Uzmanı olarak sektöründe 20 yılı aşkın süredir görev alıyor.
Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve
Tanıtım Bölümü’nde tamamlayan Solak, daha sonra İngiltere
Hertfordshire’da Oakland College’e devam etti ve burada pazarlama
üzerine eğitim aldı. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İşletme Yönetimi (MBA)
yüksek lisans programını tamamlayan Solak, 2021 yılı itibarıyla Stratejik
Pazarlama ve Marka Yönetimi alanında yeni bir yüksek lisans programına
başladı ve halen tez aşamasında olduğu programa devam ediyor. Mesleki
kariyerinin başında PRCI-ICCO İletişim Danışmanlığı eğitim programlarını
tamamlayan Solak, halen ulusal ve uluslararası kurumlara iletişim
danışmanlığı ve halkla ilişkiler hizmeti sunuyor.
İlk girişimcilik deneyimini 2004-2007 arasında halen sektörde faaliyet gösteren bir halkla ilişkiler
ajansının kurulması ve büyümesi sürecinde elde eden Solak, daha sonra 2007’de Kalamış’ta
TimePR’ı kurdu. Solak, meslek hayatı süresince pek çok markanın da büyüme hikayesinin parçası
oldu. Markaların hedef kitleleri ve paydaşları tarafından doğru algılanmasına, itibarlarının
geliştirilmesine, tüketici ve işveren markasının yaratılmasına, iletişiminin güçlendirilmesine, ürün
ve hizmetlerinin tanınmasına katkı sundu.
Türkiye Halkla İlişkiler Derneği (TÜHİD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri, Professional
Women’s Network (PWN İstanbul) Yönetim Kurulu Eşbaşkanı, Moda Soroptimist Kulübü Yönetim
Kurulu Başkanı ve UN Global Compact Türkiye -Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Üyesi olan
Solak; stratejik halkla ilişkiler ve iletişim yönetimi, itibar yönetimi, kriz iletişimi, pazarlama iletişimi,
satınalma – birleşme ve halka arz iletişimi, medya iletişimi, kurumsal sorumluluk yönetimi/iletişimi
konularında stratejist ve uygulayıcı olarak görev yapıyor, söyleşilere katılıyor. ICF onaylı İngiliz The
Forton Group Liderlik Koçu unvanına sahip olan Solak; koçluk destekli lider iletişimi ve çalışan
iletişimi konularında da çalışmalar yapıyor.
METRO Türkiye - İnsan ve Kültür Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi & PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı
Kariyerine Garanti Bankası’nda yönetici adayı olarak başlayan Ebru Taşcı Firuzbay; şube, bölge ve genel müdürlük birimlerinde çeşitli sorumluluklar aldı. Ardından Türk Ekonomi Bankası’nda (TEB) Bireysel Bankacılık çatısı altında İşletme Bankacılığı Satış ve Strateji Planlama Yönetimi’nden sorumlu oldu. Sonrasında sırasıyla, 2011 – 2018 tarihleri arasında BNP Paribas Cardif Türkiye İnsan Kaynakları ve Organizasyon’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyeliği, 2018-2021 yılları arasında Alternatif Bank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı ve İcra Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. Firuzbay, Mayıs 2021’den itibaren METRO Türkiye’de İnsan ve Kültür Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaktadır.
Kariyer hayatı boyunca, insan kaynakları sistemlerinin kurulması, şirket birleşmeleri ve transformasyon süreçlerinin yönetimi, kurum kültürü ve dijitalleşme projelerine liderlik eden Ebru Taşcı Firuzbay, 2017 yılından beri PERYÖN Yönetim Kurulu’nda yer almakta, 26. dönemde ise Başkan Yardımcılığı’nı yürütmüştür. Firuzbay, PERYÖN 27. Dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmesinin yanı sıra, aynı zamanda Yönetim Kurulunda Kadın Derneği 3. Dönem menti’sidir ve yönetim kurullarında, iş yaşamında kadın temsilinin güçlendirilmesi için yürütülen projelerde gönüllü olarak yer almaktadır.
BReady | Kurucusu, Kurumsal İletişimciler Derneği Başkanı
1994 yılında ODTÜ Mühendislik Fakültesi’nden mezun olduktan sonra kariyerine mühendis olarak başlayan Murat Göllü, daha sonra Yeditepe Üniversitesi’nde
Executive MBA programına katıldı ve Siemens’te “e-business” alanında çalıştı. 2000’li yılların başında Sabancı Holding iştiraki Akİnternet’te Satış ve Pazarlama
Direktörü olarak kariyerine devam eden Göllü, ardından Sabancı Holding CEO Ofis’te görev aldı. Daha sonra Akbank’ta 16 yıl boyunca Kurumsal İletişim Bölüm
Başkanı olarak, bankanın ana markası ve alt markalarını ve bu markaların itibarını yöneten geniş bir ekibe liderlik etti. Bu dönemde Akbank, uluslararası bağımsız değerlendirme kuruluşları tarafından üst üste yedi kez Türkiye’nin en değerli banka markası ve 2015 yılında da Türkiye’nin en değerli markası seçildi. 2022’de, kurumların ve liderlerin kriz yönetimi ve iletişimi konularında hazırlıklı olmalarını sağlamak amacıyla BReady’i kurdu. 2023'te Kurumsal İletişimciler
Derneği Yönetim Kurulu Başkanı seçilen Göllü, aynı yıl Bahçeşehir Üniversitesi’nde İletişim Doktora Programı’na başladı. Dalyan Eskiköy’de eşiyle
birlikte kurduğu 2.500 ağaçlık nar bahçesiyle sürdürülebilir tarımı destekleyen Murat Göllü kendisini idealist bir çiftçi olarak tanımlıyor. “İyilik iyidir” diyerek iş hayatının yanı sıra, sosyal etki projelerine ve gönüllülük faaliyetlerine aktif olarak katkı sağlıyor ve bu faaliyetlerin içinde yer alıyor.
Anadolu Efes Grup - Kurumsal İletişim Müdürü
Marmara Üniversitesi Radyo-TV-Sinema mezunu olan Zümre Yıldırım’ın 25 yıllık
iletişim sektörü tecrübesi bulunuyor.
Sırasıyla Best FM, Kanal D, MedYapım’da radyo ve televizyon programcılığı gibi
pozisyonlarda yer alan Yıldırım daha sonra MPR İletişim Danışmanlığı’nda görev
aldı. 3 yıllık bir iletişim danışmanlığı deneyiminden sonra 2011 yılından itibaren
Anadolu Efes’te çeşitli pozisyonlarda yer aldı.
2011 yılında Anadolu Efes’in Kurumsal İletişim Müdürlüğü departmanının
oluşumunda da görev alan Yıldırım, şu an Anadolu Efes Grup Kurumsal İletişim
Müdürü olarak devam ediyor.
Türkiye Halkla İlişkiler Derneği üyesi olan Yıldırım aynı zamanda Ucim gönüllüsüdür.
Infront Türkiye | Genel Müdürü
Tarsus Amerikan Koleji 1998 yılı mezunu olan Ender Uslu, TAC’nin ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme bölümünde üniversite eğitimini tamamlamıştır. Henüz üniversite 3. sınıftayken 2001 yılında Aria firmasında iş hayatına adımını atan Ender Uslu Aria firmasında pazarlama, ticari pazarlama, pazarlama iletişimi, marka yönetimi gibi alanlarda çalıştıktan sonra firmanın isminin Avea olarak değişmesi ile birlikte sponsorluklardan sorumlu olarak 2008 yılına kadar çalışmaya devam etmiştir. Sonrasında Vodafone Türkiye’de Sponsorluk ve etkinliklerin başına geçmiştir. Aynı dönemde İstanbul Teknik Üniversitesinde Executive MBA yaparak master programını tamamlamıştır. Vodafone Türkiye’nin yapmış olduğu Vodafone Arena, Vodafone Istanbul Maratonu ve daha bir çok sponsorluk ve etkinliğe imza attıktan ve liderliğini yaptıktan sonra 2014 yılında bir İsviçre firması olan dünyanın en büyük spor pazarlama şirketi Infront Sports and Media firmasının Türkiye Genel Müdürlüğü pozisyonuna getirilmiştir. Firmanın Türkiye operasyonunu ve ofisini kuran Ender Uslu halen Infront firmasının Türkiye Genel Müdürlüğünü sürdürmektedir.
Türk Telekom | Kurumsal İletişim Direktörü
2001 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun olmuş; 2010-2011
yılları arasında Kadir Has Üniversitesi Spor Hukuku eğitim programını tamamlamıştır. Çalışma
hayatına 2000 yılında Turkcell pazarlama ekibinde başlamasının ardından, Koç Bilgi Grubu / PARO
Kurumsal İletişimi, Panasonic Pazarlama İletişimi ekiplerinde sorumluluklar üstlenmiştir. 2008 yılında
AVEA İletişim Hiz. A.Ş. Kurumsal İletişim ekibi ile Türk Telekom Grubuna katılan Arif Sancaktaroğlu,
2009 yılında Spor Pazarlaması Müdürü olarak Türk Telekomünikasyon A.Ş.’ye geçmiş ve Türk
Telekom Grubu’nun spor yatırımları ve sponsorluklarından sorumlu olmuştur. Sırasıyla Sponsorluk Müdürü; Sponsorluk ve Etkinlik Grup Müdürü; Etkinlik, Sponsorluk ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk Yönetimi Grup Müdürü görevlerinde bulunan Arif Sancaktaroğlu son olarak Kurumsal İletişim
Direktörü olarak görevini sürdürmektedir.
Esas Holding | Kurumsal İlişkiler Direktörü
Berrak Kutsoy, Esas’ın kurumsal iletişim, kurumsal ve halkla ilişkiler stratejisinin geliştirilmesi, koordinasyonu ve uygulanmasından sorumludur. Aynı zamanda sürdürülebilirlikten sorumlu liderdir. Berrak Teknolojide Kadın Derneği yönetim kurulu ve INGEV (İnsani Gelişme Vakfı) danışma kurulunda yer almaktadır. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genç Girişimciler Kurulu danışmanı, GEN Türkiye Kurucular Kurulu, Habitat Derneği ve AIV International danışma kurulu üyesidir. Startup Dergisi’nde “Nasıl Başladım” isimli köşesinde girişimcilerle röportajları yer almaktadır. Aynı zamanda melek yatırımcıdır ve bir dizi teknoloji şirketine yatırım yapmıştır.