Çağanur Atay Uçtu

Pazarlama, Kurumsal İletişim ve E-Ticaret Direktörü & İcra Komitesi Üyesi, MediaMarkt Türkiye | Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü, MediaMarkt İsveç

Çağanur Atay Uçtu, MediaMarkt Türkiye ve MediaMarkt İsveç’te çok kanallı entegre pazarlama fonksiyonları yönetiminden ve şirketin müşteri odaklı dönüşüm projesinden sorumludur. Markanın bu iki ülkedeki tüm iç, dış ve kurumsal iletişim faaliyetlerini yöneten Uçtu, pazarlama iletişimi, dijital pazarlama, CRM ve müşteri deneyimi yönetimi konusunda deneyime sahiptir.

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler’de, yüksek lisans eğitiminlerinin ilkini Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde ikincisini ise Galatasaray Üniversitesi’nde tamamladı. Profesyonel kariyerine Anadolu Hayat Emeklilik’te başlayan Uçtu, HSBC Türkiye’de çeşitli görevler üstlendi. 2013 yılının Temmuz ayında MediaMarkt Türkiye’ye katılan Çağanur Atay Uçtu, bir süredir Türkiye’deki görevlerinin yanı sıra MediaMarkt İsveç’te de pazarlama ve kurumsal iletişim fonksiyonlarından sorumludur. Ağustos ayı itibarıyla, MediaMarkt global vizyonu doğrultusunda Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörlüğü’nün E-Ticaret Direktörlüğü ile tek çatı altında yönetilmesine karar verilmesiyle E-Ticaret’i de yönetmeye başlayan Uçtu’nun sorumluluk alanına MediaMarkt’ın çoklu kanal ve dijital satışlar operasyonları da girmiştir.

2018 yılında Kapital Medya tarafından “Fark Yaratan Kadınlar” ödülüne layık görülen Çağanur Atay Uçtu, aynı zamanda yapılan birçok araştırmada Türkiye’nin önde gelen CMO’ları listelerinde yer almaktadır.